Uutisia#

Ajankohtaista JSEtiedotusta ja linkkejä mielenkiintoisten uutisten pariin.


Paikallistoimintaa ja uusia alustapäivityksiä


Mennyt kesä on tarjonnut Tamperelaisille lukuisia uusia mahdollisuuksia tutustua lohkoketjutekniikkaan. Kesän mittaan myös I.W.A-projekti sekä JSElab. ovat olleet mukana mm. erilaisissa tapahtumissa esittelemässä lohkoketjutekniikkaa yleisölle. Lukuisten kyselyjen ja keskustelujen myötä olemme havainneet, että ko. aihe herättää yhä kasvavaa kiinnostusta ja tähän vastaten olemme myös ryhtyneet erilaisiin toimiin lohkoketjutietoisuuden levittämiseksi.

Elokuussa käynnistyi Qblock-lohkoketjuTAIDEsuunnistus. Qblock-suunnistus muodostuu QR-koodien takaa avautuvista sivustoista, joilla esitellään lohkoketjutekniikan perusteita digitaalisella taiteella maustettuna. Rasteilta löytyy mm. Akseli Gallen-Kallelan teoksia tekoälyllä maustettuna. Qblock-suunnistus on järjestetty Laikunlavan ympäristössä, Tampereen ydinkeskustassa ja on avoinna kävijöille koko kuluvan syksyn ajan.

Elokuussa järjestettiin Tampereella myös Kryptorokki tapahtuma. Tapahtumapaikkana oli puutarhakadulla sijaitseva Bar21 ja tapahtumaa olivat järjestämässä mm. paikallisen Kryptokeskuksen Aki Ylinen, Heat-ledgerin perustaja Svante Lehtinen sekä Arvoke Oy:n jäseniä kuten Mikko Vapa sekä Sari Kaiho. Myös allekirjoittanut oli JSElabin edustajana mukana auttamassa tapahtuman järjestämisessä.

Puhujana tapahtumassa oli mm. Heat-ledgerin ja Fimk-valuutan perustaja Svante Lehtinen.

Tapahtuma oli monin tavoin onnistunut ja erityisesti lauantain asiantuntevat luennot tarjosivat kiinnostavia katsauksia lohkoketjutekniikkaan. Myöskin iltojen musiikkitarjonta esiintyjineen sai suosiota osakseen. Yhteenvetona todettakoon, että huolimatta siitä, että kävijämäärä olisi voinut olla runsaslukuisempi, niin kaikenkaikkiaan tapahtuma jo itsessään oli erinomainen avaus lohkoketjutekniikan esiintuomiseksi omalla sarallaan ja arvailenkin, että lisää on luvassa.

Ja siinä määrin lohkoketjutekniikka on herättänyt ihmisten kiinnostusta, että JSElab. aloittaakin lohkoketju-työpajojen järjestämisen jo kuluvan syyskuun aikana. Ensimmäinen lohkoketju-workshop järjestetään 19.09.2019 Tampereen Hacklabin tiloissa nekalassa alkaen klo 19.00 ja jo lauantaina 21.092019 on vuorossa lohkoketju-workshop Nykytaiteen Keskus Hirvitalolla klo 14.oo alkaen. Työpajoissa perehdytään lohkoketjutekniikan perusteisiin, erilaisiin soveltamismahdollisuuksiin ja tulevaisuuden näkymiin, sekä esitellään JSEcoin-alustan tarjoamia työkaluja lohkoketjutekniikan hyödyntämisessä. Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan.

Ja siinä missä JSElab. on osaltaan pyrkinyt edistämään lohkoketjutekniikan ymmärtämistä ja rakentamaan paikallisesti JSEcoin-projektia eteenpäin, ovat myös JSEcoinin kehittäjät edelleen rakentaneet alustaa eteenpäin. Elokuun aikana JSEalusta sai päivityksien myötä uusia työkaluja mm. verkkokaupan järjestämiseksi. Uusien päivityksien myötä JSEalusta mahdollistaa nyt myös JSEcoinin lisäksi Ethereumin (ETH) sekä Bitcoinin (BTC) vastaanottamisen verkkokaupassa.

Tämän kaiken lisäksi James Bachini, JSEcoinin perustaja ja kehittäjä, on tehnyt loistavaa työtä enterprice solutions-sektorilla ja kehittänyt JSEalustalle rakennettua tekoälyä ja koneoppimista edelleen. Tämän myötä JSEcoin tarjoaa nyt mm. JSEcaptha sovellusta sivustoilla vierailevien todentamiseksi. Ja juuri muutama päivä sitten JSEcoin tiedotti yhteistyön aloittamisesta erittäin tunnetun ja arvostetun Chainlinkin kanssa.
MIelenkiinnolla jäämme seuraamaan tulevaa kehitystä ja osaltamme rakentamaan JSEcoin-projektia eteenpäin, niin paikallisesti kuin myös kansainvälisillä areenoilla.

https://jsecoin.com/jsecoin-announces-chainlink-integration/

https://jsecoin.com/oracle-excellence-awards/

Mukavaa alkanutta syksyä !!!

Ystävällisin terveisin : Enok Mäkinen / JSElab. / I.W.A-projektiJSEcoin - Uusia avauksia ja vakaata rakentamista.

Kesäkuu on tuonut mukanaan mielenkiintoisia ja rakentavia uusia avauksia ja päivityksiä. JSEcoin tiedotti kesäkuun alussa mm. seuraavista päivityksistä : Tokenien takaisin ostosta LAtoken-virtuaalipörssissä, kotisivu-louhinnan palkkioiden puolittamisesta, markkinoinnin ja sosiaalisen vaikuttamisen laajentamisesta kuin myös huomion keskittämisestä sopivien sijoittajien löytämiseksi. Näiden päivityksien myötä kurssit ovatkin jo näyttäneet hienoista nousua ja lupaavia tuleva kasvun merkkejä kesäkuun aikana.

Eilen illalla (21.06.2019) JSEcoin tiedotti listautumisesta ECXX-pörssiin ja tämän myötä JSEcoinin hankkiminen onnistuu jo kolmen eri virtuaalipörssin kautta > Latoken, Idex ja ECXX. Nyt listatun ECXX:n kautta JSEcoin on parina myös USD:n kanssa, joten tämä helpottaa aavistuksen JSEcoinin hankkimista dollaria käyttävillä markkinoilla.

Kokonaisuudessaan uudet päivitykset ja avaukset ovat rakentavia ja erinomaisesti JSEcoinin kehitystä tukevia ratkaisuja ja ovat JSEcoin-kehittäjien strategia-linjausten mukaisia toimia. Ja kuten jo on hieman ollut havaittavissa myös kurssit ovat aloittaneet jo nousun uusien päivityksien johdosta. Myös JSEyhteisö on osaltaan aktiivisena rakentamassa JSEcoinia, ja esimerkiksi erilaisten tuotteiden ja palveluiden tarjoaminen JSEcoina käyttäen onkin ollut yhtenä puheenaiheena JSEyhteisön jäsenten kanssa. Telegramin JSEkanavalla on ilmoitettu mm. mahdollisuudesta hankkia Pradan, Guccin, ym laukkuja jne. suoraan Italiasta yhteisön kautta JSEcoinia käyttäen.

Onkin erittäin mielenkiintoista nähdä millaisen ketjureaktion uudet avaukset tuovat tullessaan ja seuraammekin kehitystä nyt erityisellä herkkyydellä.

Hyvää Juhannusta !!!!

Terveisin : JSElab.


Kehitystä, kasvua ja lohkoketjutekniikan ymmärtämystä


Kuluva vuosi on lähtenyt käyntiin uusien kehitysaskeleiden saaattelemana. Bitcoin eritoten on saanut julkisuutta uuden kurssinousun myötä ja tällä hetkellä kurssi on jo n. 7000 dollarissa. Myöskin muut älyvaluutat kuten Ethereum ovat nostaneet kurssiaan tänä vuonna. Se kuinka pysyvää kurssinousu on, riippuu pitkälti älyvaluuttojen kyvystä vastata markkinoiden kehittyvään tarpeeseen, kuin myös lohkoketjutekniikan ymmärtämyksen lisääntymisestä.

Kehitystä tapahtuu jatkuvasti myös itse tekniikan ja sovellusten osalta. Ethereum avasi käyttöön Ethreum 2.0 Proof-of-Stake Testnet Lohkoketjun. ( https://cointelegraph.com/news/an-ethereum-20-proof-of-stake-testnet-blockchain-is-now-live ) Odotamme mielenkiinnolla mitä Ethereumin uusi avaus tuo tullessaan. Kiina esimerkiksi luottaa vahvasti Ethereumin kehitykseen, ja onkin listannut Ethereumin kolmanneksi lohkoketjutekniikan kehitysarviossaan. Ensimmäisellä sijalla on EOS ja toisena TRON. Luovuus-kategoriassa Ethereum keräsi jopa kaikkein korkeimman pistemäärän. Samaisella listalla Bitcoin ei yltänyt edes top10 joukkoon.

JSEcoin - markkinajohtajuutta alallaan

Myöskin JSEcoin on kevään myötä ottanut useita kehitysaskeleita. Coinhiven sulkemisen myötä JSEcoin on vahvistanut markkinajohtajuutta selainpohjaista louhintaa tarjoavien toimijoiden joukossa. Keväällä julkaistu ad.exchange, eli mainostajien ja kotisivujen ylläpitäjien kohtaamispaikka on osoitanutunut tekniikaltaan toimivaksi. Seuraavaksi odotammekin JSEcoinin tarjoamien mahdollisuuksien saattamista yleisempään tietoisuuteen. Kehittäjät ovat myös julkaisemassa uuden Captcha:n, eli tunnistautumissovelluksen, joka erottaa aidot käyttäjät boteista, joiden käyttö erilaisilla sivustoilla on lisääntynyt huimasti. Onkin erittäin tärkeää pystyä varmistamaan käyttäjien autenttisuus, sillä lukuisat botit ns. "käyttäjinä" eivät tuo lisä-arvoa, vaan sensijaan vääristävät todellisia käyttäjätilastoja. Ilokseni olen saanut myös havaita, että JSEcoin:in kehittäjät, kuten James Bachini, seuraavat myös teköälyn, AI:n kasvavaa kehitystä ja soveltamismahdollisuuksia ja ovat myös osaltaan kehittämässä ja valjastamassa tekoälyä palvelemaan myös JSEcoinin kehitystä.

Myöskin näkyvyyden ja tunnettavuuden saralla on tehty uusia avauksia. Ensimmäiset Youtube-haastattelut ovat jo keränneet katsojia. DezetralizedTV:n ja Crypto Rich:in kanssa toteutetut haastattelut ovat nähtävillä sekä täällä JSElab:in BlockTUBE:ssa, että tietysti myös Youtubessa.  

Tarkempaa tietoa JSEcoin:in kehityksestä löydät osoitteesta : https://jsecoin.com/category/announcements/


Virtuaalivaluuttojen louhinta

JSElab. / 25.05.2019            

Ethereumin louhintaan rakennettu louhinta-rig

Tässä artikkelissa keskitytään yleisesti tunnettuihin virtuaalivaluuttojen louhintamalleihin, kuten Etheriumin ja Bitcoinin louhintaan. JSEcoinin louhinta poikkeaa näistä artikkelissa mainituista tavoista mm. ekologisuutensa ansiosta. JSEcoinin louhiminen ei edellytä erillisiä laitehankintoja tai kuluta suunnattomia määriä sähköä. Sen sijaan JSEcoinia voit louhia vaikka kannettavalla kotikoneella tai älypuhelimella ja itse louhinta tapahtuu helppokäyttöisen alustan kautta.

Lohkoketjuteknologia on yksi tämän hetken suurimmista teknologiatrendeistä. Bitcoin nosti lohkoketjun koko maailman tietoisuuteen 10 vuotta sitten, ja yksi oleellinen osa palapeliä on myös ns. louhintatyö. Tämä artikkeli pyrkii oikaisemaan monia väärinkäsityksiä, joita kryptovaluuttojen louhinta tällä hetkellä aiheuttaa.

Mystinen nimimerkki Satoshi Nakamoto loi vuonna 2008 jotain maailmaa mullistavaa. Hän yhdisteli jo aiemmin ideoituja konsepteja (esim. lohkoketjuteknologia ja Proof of Work) uudella tavalla. Bitcoinin teknologinen ratkaisu sai nopeasti laajaa kannatusta, ja verkko on ollut pystyssä pian kymmenen vuotta.

Proof of Work -järjestelmä ei takaa turvallisuutta täysin ilmaiseksi. Louhintaa pyörittävien tietokoneiden prosessorit huutavat sadan prosentin teholla yötä päivää, ja tämä kuluttaa luonnollisesti paljon sähköä. Jokainen ymmärtää sähkönkulutuksen maksavan ajan mittaan tuntuvan määrän rahaa.

PoW ja PoS

Edellä mainitut ongelmat nousivat esiin yhä laajemmin 2010-luvun alkupuolella. Monet alkoivat kyseenalaistaa PoW:n hyödyt suhteessa vaadittuun tehonkulutukseen. Esiin nousi toinen malli, joka tunnetaan nimellä Proof of Stake eli PoS.

PoS-järjestelmän idea on yksinkertainen: luotetaan lohkoketjun ylläpito sellaisen tahon käsiin, jolla on paljon hävittävää, jos jotain menee vikaan. Toisin sanoen: jos henkilöllä X on iso panos (engl. stake) kyseistä kryptovaluuttaa, on hänen etunsa mukaista, että kaikki toimii oikein. Kukaan ei halua hyökätä sellaisen verkon kimppuun, jonka romahtaminen tarkoittaisi henkilön oman varallisuuden tuhoutumista.

Ensimmäinen PoS-implementaatio kryptovaluuttojen maailmassa oli vuonna 2012 markkinoille tullut Peercoin. Proof of Stake ratkaisee edellä kuvatut Bitcoin-verkon ongelmat seuraavasti:

  1. Louhintatyöhön ei tarvita kalliita erikoistietokoneita, sillä verkon ylläpitoon voidaan osallistua vaikka mobiililaitteilla.
  2. Louhinta ei vaadi erikoistietokoneilta turhaa työtä, mikä kuluttaa vuositasolla valtavan määrän energiaa ja rahaa.
  3. Ei ongelmia louhintalaitteiston teknologian keskittymisestä.

PoS-pohjainen järjestelmä on myös paperilla erittäin turvallinen. Hakkerin täytyisi saada haltuunsa yli 50% kierrossa olevasta kryptovaluutasta, minkä hankinta olisi järjettömän kallista mahdolliseen hyötyyn nähden. Kun hyökkääjä alkaisi ostaa kolikoita markkinoilta, hinta lähtisi nousuun ja prosessi muuttuisi koko ajan kalliimmaksi.

Kaiken huipuksi: jos vihamielinen toimija hankkisi yli 50% kryptovaluutan X kolikoista itselleen, miksi hän aiheuttaisi sen jälkeen isot taloudelliset tappiot itselleen hyökkäämällä verkkoon?

Proof of Work ja Proof of Stake -pohjaisilla järjestelmillä on omat kannattajansa. Ethereum on esimerkki projektista, joka siirtymässä PoW-louhinnasta PoS-pohjaiseen teknologiaan lähitulevaisuudessa. ( Ethreum 2.0 Proof-of-Stake Testnet on jo käytössä. ) Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Bitcoin, Litecoin ja monet muut kolikot olisivat vaihtamassa aivan lähiaikoina "kivikautisen" ja tehosyöpön järjestelmän Proof of Stakeen.

Virtuaalivaluuttojen toiminta alkaa pikkuhiljaa tulla tutuksi myös suuremmille massoille. Tällä hetkellä kyse on vielä hyvin usvaisesta aiheesta, josta on liikkeellä enemmän väärää kuin oikeaa tietoa. Tämän artikkelin tarkoituksena oli selvittää ensin perusasioita mm. Bitcoinin toiminnasta ja korjata pari merkittävintä harhakäsitystä louhintatyöhön liittyen.

Tämä artikkeli on koottu alunperin Bitcoinkeskuksen artikkelista / 23.10.2018

Koko artikkeli on luettavissa täällä : https://bitcoinkeskus.com/kryptovaluuttojen-louhinta/Kryptomarkkinat korkeimmillaan vuonna 2019

Kryptovaluuttamarkkinat kokivat tiistaina aamuyöllä Suomen aikaa vahvan nousuliikkeen, kun Bitcoin kasvoi lyhyessä ajassa yli kymmenen prosenttia nousten 4200 dollarin resistanssin ohi 4800 dollariin. Bitcoinin kurssi on tällä hetkellä saavuttanut vuoden 2019 ennätyksen ja on korkeimmillaan sitten marraskuun 2018.

Myös monet muut kryptovaluutat ovat raketoineet Bitcoinin vanavedessä, ja esimerkiksi Litecoin saavutti yli kahdenkymmenen prosentin päivänousun. Yhteensä kryptovaluuttamarkinat kasvoivat kymmenillä miljardeilla nousten yhden päivän aikana 146 miljardista 163 miljardiin dollariin. Yhtä suurta nousua ei ole nähty markkinoilla lähes vuoteen.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan nousun sysäyksenä oli yksittäinen suurostaja, jonka 20 000 BTC:n kokoinen hankinta lienee saanut pienemmätkin toimijat innostumaan. Kirjoitushetkellä nousu on jatkunut ja bitcoinin hinta kolkuttelee 5000 dollarin rajaa kryptovaluuttojen koko markkina-arvon ollessa hieman yli 170 miljardia dollaria.


03.04.2019 Bittiraha.fi

https://bittiraha.fi/viikkokatsaus-14-verotus-muuttuu-bitcoin-raketoi/Onko kryptovaluutoilla tienaaminen mahdollista?

Kryptovaluutat nousivat toden teolla suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2017. Bitcoinin kurssi 20-kertaistui kyseisen vuoden aikana, ja monet pitkäaikaiset sijoittajat rikastuivat valtavasti. Myös Suomeen syntyi vuonna 2017 kryptomiljonäärejä, joista yksi nousi maan parhaiten tienaavien henkilöiden joukkoon.

Nyt markkinakupla on puhjennut ja takana on pitkä laskukausi. Onko kryptovaluutoilla rikastuminen vielä mahdollista? Lue lisää, niin tiedät!

Historiaa: louhintaa ja kadonneita bitcoineja

Kryptovaluutta bitcoin syntyi 3. tammikuuta 2009. Kyseessä on lohkoketjuteknologiaa hyödyntävä digitaalinen valuutta, jonka lohkoketju käynnistyi virallisesti kyseisenä päivänä. Bitcoin on siis saavuttanut äskettäin kymmenen vuoden iän.

Kyseessä oli aluksi vain pienen joukon kokeilu, joka alkoi pikkuhiljaa kasvattaa suosiotaan. Bitcoin oli pari vuotta käytännössä arvoton virtuaalivaluutta, jota läheteltiin huvin vuoksi kavereille kymmeniä tuhansia kappaleita. Jotain kertoo se, että Laszlo Hanyecz -niminen henkilö osti toukokuussa 2010 kaksi pitsaa 10.000 bitcoinilla!

Maailman kaatopaikoille on haudattuna monia tietokoneiden kovalevyjä, jotka sisältävät miljoonia kadonneita bitcoineja.

Bitcoinin alkuvuosina oli mahdollista tienata mukavaa lisätuloa louhinnalla. Kyseessä on bitcoin-verkon ylläpitotyö, joka on käytännössä vaativien laskutoimitusten suorittamista tietokoneella. Aluksi louhijoita oli vähän ja louhintapalkkiot olivat suhteellisen suuria. Louhintaan kelpasi myös tavallisen tietokoneen prosessori, joten kuka tahansa pystyi tienaamaan lisätuloja kotikoneellaan.

Tilanne alkoi muuttua bitcoinin suosion noustessa. Prosessori- eli CPU-louhinnasta siirryttiin näytönohjaimiin eli GPU-louhintaan. Lopulta markkinoille tulivat ns. ASIC-laitteet, jotka ovat erikoisvalmisteisia tietokoneita. Ne maksavat tuhansia euroja ja ovat valloittaneet louhintamarkkinat.

Bitcoinin treidaus alkaa

Bitcoineilla ryhdyttiin käymään pörssikauppaa 2010-luvun alkuvuosina. Tuolloin käynnistyi Mt. Gox -niminen pörssi, jossa suurin osa maailman bitcoin-kaupasta suoritettiin. Vuonna 2014 Mt. Gox hakkeroitiin, ja arviolta 850.000 bitcoinia menetettiin verkkorikollisille. Kyseessä olisi jopa vuoden 2019 matalilla bitcoin-kursseilla noin kolmen miljardin dollarin arvoinen puhallus.

Mt. Gox -pörssin hakkerointi sai helmikuussa 2014 aikaan kryptokuplan puhkeamisen, jossa markkina romahti noin 1000 dollarista 200 dollariin. Tuhat dollaria saavutettiin seuraavan kerran vasta tammikuussa 2017.

Bitcoinin treidaus tarkoitti pitkään vain kryptovaluutan ostamista ja myymistä. Markkinoilla ei ollut tarjolla nykyisen kaltaisia instrumentteja, jotka mahdollistavat myös shorttaamisen jopa 100:1 vivulla. Tästä huolimatta, pelkkä "buy & hold" -taktiikka on tuonut valtavat voitot bitcoin-sijoittajille sen historiassa.

Bitcoin on romahtanut useaan otteeseen todella rajusti, mutta valuutta on toipunut joka kerta. Jos ostit bitcoineja 1000 dollarilla tammikuussa 2014, jouduit odottamaan omille pääsyä kolme vuotta. Odotus kannatti, sillä joulukuussa 2018 sait myytyä bittirahat 20-kertaisella hinnalla.

Varmin tapa tehdä kryptovaluutoilla rahaa on ollut yksinkertaisesti odottaminen. Bitcoinin kurssi on edennyt sen 10-vuotisen historian ajan sykleissä, aivan kuten muutkin markkinat. Uusi nousu on rikkonut aina edelliset huiput moninkertaisesti.

ICO:t tarjoavat suuren riskin

Vuosi 2017 toi kryptovaluutat toden teolla mainstream-mediaan ja kansalaisten tietoisuuteen. Kyseessä oli myös vuosi, jolloin kryptovaluuttojen määrä markkinoilla räjähti. Uusia projekteja syntyi kuin sieniä sateella, kiitos ICO-joukkorahoituksen.

ICO on lyhenne sanoista Initial Coin Offering. Se on kryptomaailman vastine yritysmaailmasta tutulle IPO:lle (Initial Public Offering), eli listautumisannille. IPO:ssa sijoittaja voi ostaa yhtiön osakkeita ennen kuin ne listataan pörssiin. Ideana on spekuloida kurssin nousevan, kun se tulee julkiseen treidaukseen.

ICO:n idea on täysin sama. Sijoittajille on mahdollisuus ostaa tietyn projektin lanseeraamaa kryptovaluuttaa ennen kuin se on julkisesti ostettavissa. ICO-buumi oli kuumimmillaan vuosien 2017 ja 2018 taitteessa. Markkinoille tuli valtavasti uusia projekteja. Valitettavasti valtaosa epäonnistui ja johti sijoittajien rahan menetykseen.

Kryptovaluuttojen maailmasta löytyy tästä huolimatta myös huikeita menestystarinoita, joissa ICO:n kurssi on noussut myöhemmin 100- tai 1000-kertaiseksi.

Kryptovaluutat ovat jo itsessään riskialtis sijoitus, mutta ICO:t ovat vielä keskivertoon kryptovaluuttaan verrattuna selvästi vaarallisempi sijoitus. Jos sijoittaja onnistuu löytämään todellisen jalokiven, lopputulos voi olla jotain aivan uskomatonta.

Suomalainen Alexander Hanhikoski oli vuonna 2017 Suomen kolmanneksi eniten tienaava henkilö. Hän ansaitsi yli 20 miljoonaa euroa kryptovaluuttojen avulla. Hanhikoski muutti 10.000 euron potin kymmenien miljoonien arvoiseksi portfolioksi sijoittamalla Ethereum-kryptovaluuttaan ICO-vaiheessa. Yksi Ether maksoi tuolloin 0,3 dollaria ja nousi parhaimmillaan yli 1500 dollariin.

Netistä löytyy nykyisin useita eri sivustoja, jotka listaavat uusia ICO-tilaisuuksia ja arvioivat niiden tuottopotentiaalia. Yks suosituimmista on icobench.com.

Ihan kirjaimellisestikin kryptovaluutoilla uhkapelaaminen onnistuu nykyään myös nettikasinoilla, mutta monelle varmasti jo pelkästään kryptovaluuttojen omistaminen tuo riittävästi jännitystä.

Kryptovaluutoilla tienaaminen treidaamalla

Kryptovaluttoja on siis treidattu 2010-luvun alusta lähtien kryptovaluuttapörsseissä. Nykyisin sijoittajalla on aivan erilaisia mahdollisuuksia tienaamiseen kuin vielä muutama vuosi sitten.

Tarjonta on ensinnäkin laajentunut valtavasti. Maailman eri kryptovaluuttapörsseissä on mahdollista käydä kauppaa parilla tuhannella eri kryptovaluutalla. Näiden joukosta on yhä mahdollista löytää helmiä, jotka nousevat satoja tai tuhansia prosentteja päivässä - vaikka markkina olisikin muuten alhaalla.

Tärkein muutos koskee mahdollisuutta shortata bitcoinia sekä muitakin tunnetuimpia kryptovaluuttoja. Alan johtava pörssi on volyymin suhteen BitMEX, jossa on mahdollista käyttää jopa 100:1 vipua sekä long että short -sijoituksissa.

Shorttaamisen idea on siis täysin päin vastainen perinteiseen sijoittamiseen verrattuna, eli positiosi arvo nousee, jos shorttaamasi kryptovaluutan kurssi laskee. Bitcoinin yli vuoden kestänyt alamäki on ollut raskasta katsottavaa perinteisille sijoittajille. Moni ammattilainen on tehnyt samaan aikaan ison tilin shorttaamalla kurssia.

Tämän lisäksi tarjolla on nykyisin myös futuureja sekä ETF-rahaston tyyppinen sijoitusmahdollisuus. Ala kasvaa todella nopeasti, ja erilaisia sijoitusinstrumentteja tulee lisää koko ajan.

Yhteenveto

Onko kryptovaluutoilla tienaaminen mahdollista? Kyllä on. Vaikka kurssit laskisivat vielä lisää, se ei tarkoita tienaamismahdollisuuksien poistumista. On kuitenkin hyvä ymmärtää, että kaikki tienaamismuodot eivät ole tällä hetkellä tuottavia.

Perinteiselle "buy & hold" -sijoittajalle on tarjolla todennäköisesti hyvä ostopaikka. Kurssit ovat laskeneet yli vuoden, ja monet tunnetut kryptovaluutat ovat pudonneet yli 90% huipusta. Jos kryptovaluuttoihin sijoittaminen kiinnostaa, on fiksumpaa tehdä sijoitus bitcoiniin 4000$ kurssilla kuin 20.000$ kurssilla.

Treidaajalle on nykyisin tarjolla monia eri vaihtoehtoja myös laskumarkkinassa. Voit tehdä rahaa myös kurssien laskiessa, ja 100:1 -tasolle yltävä vipu mahdollistaa myös kovan riskinoton.

Aiemmin mainitut ICO:t ovat korkean riskin vaihtoehto pidemmän tähtäimen sijoituksena. Koko markkinatilanne vaikuttaa merkittävästi niiden suosioon. Nyt on tarjolla todella halpoja sijoituksia, jotka voivat maksaa takaisin seuraavassa nousumarkkinassa yli 1000-kertaisesti.

Toimittaja: Petri Perta -8.2.201912 /Nykysuomi 


Artikkelia on muokattu  22.04.2019 / JSElab


https://www.nykysuomi.com/2019/02/08/onko-kryptovaluutoilla-tienaaminen-mahdollista/